.noscript-spinner { display:none }
noHeader
noBody
Žádost o dotaci z programu „OŠETŘOVNÉ“ pro OSVČ

Žádost o dotaci z programu „OŠETŘOVNÉ“ pro OSVČ

podle usnesení vlády České republiky ze dne 26. března 2020 č. 311

Vyplňte vaše IČ a klikněte na tlačítko vyhledat. V případě shody budou Vaše údaje automaticky předvyplněny.

Osobní údaje

U fyzické osoby je DIČ tvořeno rodným číslem, nebo obecným identifikátorem, který přidělil finanční úřad při registraci.

Sídlo
Bydliště
Kontaktní údaje

Zadaný email bude využit pro veškerou další komunikaci, včetně doručení rozhodnutí.

V případě, že jste vlastníkem datové schránky, uveďte ji, rozhodnutí Vám bude zasláno do Vámi uvedené datové schránky.

Rozsah dotace

Žádám o dotaci OSVČ z programu "OŠETŘOVNÉ" PRO OSVČ za měsíc BŘEZEN 2020

Vyberte počet dní, za které žádáte dotaci (424 Kč/den)

Celkem za 0 dní ošetřování v celkové výši 0 Kč.
Způsob vyplacení dotace

O výplatu dotace žádám na:

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ

Já, níže podepsaná/ý

tímto prohlašuji, že jsem osoba samostatně výdělečně činná (dále jen „OSVČ“), která na základě mimořádného opatření vlády ČR* proti šíření infekce COVID-19 nemůže vykonávat svoji podnikatelskou činnost z důvodu péče

  • o dítě/i, které navštěvuje/jí školu nebo jiné dětské zařízení, která byla uzavřena na základě usnesení vlády České republiky o přijetí krizového opatření v souvislosti s šířením infekce COVID-19 a je/jsou mladší 13 let, nebo
  • o nezaopatřené dítě (děti) maximálně do věku 26 let, které/á je/jsou závislé na pomoci jiné osoby alespoň ve stupni I (lehká závislost) podle zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o sociálních službách“), pokud nemůže/nemohou navštěvovat školu z důvodu jejího uzavření na základě mimořádného opatření proti šíření infekce COVID-19, nebo
  • osobu/y, která/é z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu je/jsou závislá/é na pomoci jiné osoby alespoň ve stupni I (lehká závislost) podle zákona o sociálních službách, která/é byla/y umístěna/y dočasně do domácí péče z důvodu uzavření zařízení sociální péče, kde jinak pobývá/jí, na základě mimořádného opatření proti šíření infekce COVID-19.

Dále prohlašuji, že o výplatu dotace z uvedeného důvodu žádám pouze jednou a nebudu žádat o příspěvek ze stejného důvodu z jiného kompenzačního programu a podpor realizovaných orgány státní správy a samosprávy. Prohlašuji rovněž, že nemám nárok na ošetřovné ze systému nemocenského pojištění, peněžitou pomoc v mateřství a nečerpám rodičovský příspěvek. Dále prohlašuji, že na stejné dítě/děti, anebo nezaopatřené dítě/děti maximálně do věku 26 let, které je závislé na pomoci jiné osoby aspoň ve stupni I (lehká závislost) podle zákona o sociálních službách, anebo na osobu/y která/é z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu je/jsou závislá/é na pomoci jiné osoby alespoň ve stupni I (lehká závislost) podle zákona o sociálních službách, nečerpá tento nebo jiný kompenzační příspěvek žádná jiná osoba.

Dále prohlašuji, že:

  • při podání žádosti a po celou dobu čerpání dotace jsem OSVČ na hlavní činnost a v důsledku péče o předmětnou osobu v období, za něž žádám o dotaci, jsem tuto činnost nemohl/a vykonávat;
  • splňuji definici malého a středního podniku uvedenou v Příloze č. 1 Nařízení Komise (ES) č. 800/2008, kterým se v souladu s články 87 a 88 Smlouvy o ES prohlašují určité kategorie podpory za slučitelné se společným trhem (obecné nařízení o blokových výjimkách);
  • jsem zaregistrován/a jako poplatník daně z příjmů na finančním úřadě podle § 125, odst. 1 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, a § 39 zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů;
  • nemám žádné nedoplatky vůči vybraným institucím** a vůči poskytovatelům podpory z projektů spolufinancovaných z rozpočtu Evropské unie.

*) Mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví zakazují konání hromadných akcí nad 100 osob i výuku na školách. mzcr.cz [online]. [cit. 2020-03-11]. Dostupné online zde.

**) Finanční úřad, Česká správa sociálního zabezpečení, zdravotní pojišťovny, Státní pozemkový úřad, Ministerstvo financí, jako právní nástupce Fondu národního majetku, Státní fond životního prostředí, Státní fond rozvoje bydlení, Celní správa ČR, Státní fond kultury, Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie, Státní zemědělský intervenční fond, kraje, obce a svazky obcí.

Podpis žadatele

PŘÍLOHA Č. 1

Údaje o dětech/osobách žijících s žadatelem ve společně hospodařící domácnosti

Údaje o dítěti/dětech, které navštěvuje/jí školy i jiná dětská zařízení a je/jsou mladší 13 let
Údaje o nezaopatřeném/ých dítěti/dětech maximálně do věku 26 let

Dítě/děti musí být závislé/á na pomoci jiné osoby alespoň ve stupni I (lehká závislost) podle zákona o sociálních službách, pokud nemůže/nemohou navštěvovat školu z důvodu jejího uzavření na základě mimořádného opatření proti šíření infekce COVID-19.

Údaje o osobě/ách, která/é z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu je/jsou závislá/é na pomoci jiné osoby

Jde o osoby/bu, v I. stupni závislosti (lehká závislost) podle zákona o sociálních službách, která/é byla/y umístěna/y dočasně do domácí péče z důvodu uzavření zařízení sociální péče, kde jinak pobývá/jí, na základě mimořádného opatření proti šíření infekce COVID-19.

DALŠÍ PŘÍLOHY

Po vygenerování pdf žádosti NEZAPOMEŇTE do datové schránky nebo e-mailu nebo při odeslání poštou přiložit požadované PŘÍLOHY.

Mám datovou schránku

Přihlaste se do své datové schránky a nahrajte vygenerovaný PDF soubor spolu s dalšími přílohami, které jste ve formuláři uvedli a odešlete do datové schránky Ministerstva průmyslu a obchodu.

ID Datové schránky: wnswemb
Předmět: fpmpo20

Mám elektronický podpis

PDF soubor podepíšete svým elektronickým podpisem a spolu s dalšími přílohami zašlete e-mailem na adresu Ministerstva průmyslu a obchodu.

E-mailová adresa: fpmpo20@mpo.cz
Předmět e-mailu: fpmpo20

Chci poslat papírově

PDF soubor vytiskněte a spolu s dalšími přílohami zašlete na Podatelnu Ministerstva průmyslu a obchodu.

Poštovní adresa:
"fpmpo20"
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Na Františku 32
110 15 Praha 1

Powered by Unicorn Application Framework
Relace brzy vyprší
Po vypršení budete z bezpečnostních důvodů automaticky odhlášeni. Přihlašte se, aby se relace prodloužila, nebo si uložte rozpracovaná data.